Aquest Cap de setmana hem gaudit d’un fantàstic Torneig a Berga. Sí, a Berga a finals de febrer a quasi 20ºC.


Per alguns, aquest, va començar ben tard (o aviat) pujant a la capital del Berguedà divendres entrada la matinada, ja que a les 8.30h del dissabte hi havia la reunió informativa.


Després d’un bon esmorzar de seques, botifarra i ou i un bon xarrup de Ratafia ens desplaçàvem cap a l’escola Xarxa disposats a animar al nostre estimat equip Cornut.


Amb una entrada triomfal a ritme de Macaulay Culkin vam començar a animar als nostres que jugàvem contra Tirallongues. Ja hi érem tots. Partit molt igualat fins el “pitiduu” final, tot i anar tot el partit a remolc; vam acabar perdent 4-5 (SOMOS MALÍSIMOS CORNELLÀ). Això sí, vam crear una molt bona relació amb els jugadors i afició de la capital bagenca, que va acabar sent el nostre “segon” equip.


Següent partit contra Xicots repetint tendència, perdent per 2-4 a la mateixa pista del cole de la Xarxa, on l’afició a part d’animar, ja començava a muntar la seva pròpia festa una mica al marge del partit… potser mai guanyarem a futbol (o quasi mai) però liar-la no ens costa massa (CORNELLÀ, CONTINUAMOS SIENDO MALÍSIMOS).


Fins aquí, els nostres dos partits de la Fase de grups, on òbviament ens classifiquem com a últims. Ara competíem per les posicions de la meitat de la taula cap avall. Però tot i que s’havien acabat els nostres partits, quedava el Tirallongues-Xicots, on ens vam deixar la pell, i una mica la dignitat, animant als de la Catalunya central.


Ara ja sí, tocava agafar forces, i després de dinar, l’esperadíssim Derbi contra l’equip Magenta. Va ser un partit amb molt bon rotllo; tant entre les aficions com entre els jugadors. Un partit molt igualat i amb forces renovades, però que no va canviar la tendència que duiem al torneig. Vam acabar perdent contra els de la Capital del “BaixLlo”. CORNELLÀ, SOMOS MALÍSIMOS.


Acabàvem els partits de dissabte a l’IES Berguedà, contra els Castellers d’Andorra. La pista encara era més petita, però dins el gimnàs de l’IES vam aconseguir la primera victòria del torneig per 2-3. CORNELLÀ, SOMOS BUENÍSIMOS.


Després de les dutxes anàvem a El Vall a sopar una mica abans de la festa de la nit. Una bona sopa dins el got d’obsequi, un petit entrepà de botifarra i una poma i ja teníem l’energia necessària per la Festa. Alguns, arrossegaven cansament després de la celebració dels 18 de la nit anterior (felicitats Banana) i van marxar a dormir al Poliesportiu.


La festa començava amb un grup de versions entre birres, bailoteos riures, i en general FESTA. A continuació, cap a les 2, era el torn de 3dePego. Uns quants vam fer retirada i vam anar a descansar, uns pocs es van quedar donant-ho tot.


El matí de diumenge començava amb l’enfrontament contra Esperxats, a la pista del Santa Eulàlia. La festa i la son “recuperada” sembla que es van notar, i vam tornar a guanyar per 2-5. La ressaca però, també va fer acte de presència i poques cerveses es van poder v/beure durant el partit. L’afició que quedava, però ho va continuar donant tot.


Finalment, ens desplaçàvem altra vegada cap a la Xarxa, però aquest cop a la pista de dalt, per disputar l’últim partit contra els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Últim partit, on es notava força el cansament i tot i donar-ho tot fins al final, acabem perdent per 4-2. Aquí acaben els nostres partits i ens classifiquem com a 42ens (de 48).


Ens desplacem al Poliesportiu de Berga per veure la final del Torneig on s’enfrontaven els Minyons de Terrassa contra la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Guanyen els Vallencs per 3-0.


Després d’un bon plat de macarrons, una hamburguesa, un gelat i l’entrega de premis a la Colla Vella com a guanyadora i als Castellers de la Sagrada Família, com a millor afició, enfilem cap a casa.

Un molt bon Torneig, en un ambient immillorable i rodejats d’un paisatge preciós, bon rotllo entre totes i tots, només falta Felicitar de tot cor als Castellers de Berga per la fantàstica organització.


Si la sort ens acompanya, ens trobarem l’any que ve a Tarragona.


VISCA BERGA, VISCA ELS CASTELLERS DE BERGA, VISCA ELS CASTELLERS DE CORNELLÀ I VISCA EL MÓN CASTELLER.


Algunes Imatges del Torneig