Avui, 8 de Març, donem suport al Dia Internacional de la Dona Treballadora. Fem pinya contra el patriarcat. Als castells, feminisme per canviar-ho tot! Sense dones no hi ha castells!

—————————————————-DONES CASTELLERES—————————————–

“Podríem dir que tinc una curta vida com a castellera i en aquesta curta vida mai he tingut un càrrec de poder, però no és pot dir que no m’he implicat tot el que he pogut i més! I m’he adonat que encara ens queda molta lluita, molta sororitat i molt encoratjament, però també m’he adonat que ara ja no hi ha qui ens pari perquè sense les dones no hi ha castells!!”

“El fet de ser presidenta va ser una gran experiència, sobretot pel fet que els meus fills veiessin que com a dona puc fer i arribar allà on vulgui, com deien ells, eres super importante mama, las mamas pueden ser importantes!!!!”

“Ser Castellera de Cornellà m’enorgulleix per molts aspectes: la canalla valenta, els castells ben lluitats, les festes, actuacions, actes…En definitiva, pel sentiment de família creat i per l’escalfor que aquest m’aporta. Però, sobretot, no hi ha cosa que em faci sentir més orgullosa que el nostre color de camisa. Lila Cornellà. Lila feminista. Lila de totes aquelles castelleres que avui tenim veu, tenim presència i, més que mai, tenim força. No deixem de dir la nostra, no deixem de demostrar que podem fer tot allò que ens van dir que no podíem i no deixem mai de crèixer juntes, com a dones, com a castelleres, i com a colla. Perquè si totes donem pit tenim mil motius més per somiar!”

“Intentaré ser objectiva amb aquest tema, PERSONA. Sota l’experiència com a mare d’una castellera, considero que la canalla és més valenta i decidita sent nena que nen. Tenen més poder de reacció i control.”

“En relació a la posició que ocupen les dones als castells, podriem dir que som genèticament diferents però inferiors mai.”