[one_third]

pd5

[/one_third][one_third]

pd4

[/one_third][one_third_last]

pd4

[/one_third_last]                   

[one_third]

3d7

[/one_third]

[one_third]

2d6

[/one_third]

[one_third_last]

3d6a

[/one_third_last]

Fotos realitzades per Abril Montell i Joel Fernàndez. Autor crònica: Albert Montell.

Després de l’exitós inici de temporada a la diada de colles filloles que van organitzar els Castellers de Barcelona, aquest diumenge, ens tocava visitar els altres nostres padrins, els Minyons de Terrassa. La diada era amb motiu de la festa major del barri de Can Palet, ens hi acompanyaven els locals i una altra colla amb qui actuem tot sovint, els Castellers de Mollet.

Abans de marxar cap a Terrassa però, fèiem un pilar de 4 davant del Club Esportiu Delfos de Cornellà per agrair la seva col·laboració en el Verkami que vam fer l’any passat per recaptar fons pel nostre nou local. Amb la presència de nombrós públic, se celebrava la festa del riu, vam alçar un bonic pilar on vam estrenar l’enxaneta, cosa que sempre és motiu de celebració!

 

Un cop fet el pilar, ja ens dirigíem cap a Terrassa. Respecte a la primera actuació rebaixàvem una mica les expectatives, doncs ni a assaig, ni a plaça (tot i que finalment va aparèixer alguna camisa inesperada), teníem la pinya suficient per lligar un 4 de 7 de garanties. Tot i això, tal com va dir el cap de colla divendres, els castells que portàvem, no suposaven ni molt menys un pas enrere. El 3 de 7 aniria acompanyat de dues estrenes amb vista al futur. El 2 de 6 i el 3 de 6 amb el pilar.

 

Així, doncs, en un emplaçament, no gaire còmode, i poc habitual (una cruïlla entre dos carrers tallats al trànsit), però amb un dia primaveral, tirant a estiuenc, que convidava a fer bons castells, iniciàvem l’actuació amb un bonic 3 de 7. Ben lligat de pinya, amb unes mides ben rodones, i amb un ritme i execució àgils per part de la canalla, despatxàvem el que es podria dir un castell de manual.

 

En segona ronda encaràvem el 2 de 6. El 2, o torre, és un castell que no portem gaire a plaça, però al qual dediquem moltes hores al local d’assaig. Un dels grans objectius de la colla és assolir i consolidar el 2 de 7. Aquest 2 de 6 d’ahir anava encarat a treballar aquest objectiu. Amb l’alineació que assaja habitualment el de 7, però sense els terços, el castell va anar molt bé. Tranquil, compacte a la pinya, i un pas més per la canalleta, en un castell on el seu paper és clau. Bones sensacions per a seguir treballant.

Tal i com comentàvem, la manca de pinya, ens feia descartar la idea d’un segon castell de 7. I la baixa de l’enxaneta habitual, també ens feia descartar el 5 de 6. Així doncs el tercer castell triat per completar les 3 rondes, fou el 3 de 6 amb el pilar. Castell, que en breus, hem de veure amb un pis mes, i igual que els dos anteriors, no ens va donar més feina que la necessària que dóna tot castell. Concentració, tothom per la feina, i amb seriositat. Tercer castell descarregat.

Tancàvem l’actuació amb un pilar de 5, on canviàvem el terç i la quarta respecte al que ja havíem fet en l’anterior diada, i un pilar de 4 on estrenàvem una altra enxaneta. No anem sobrats de canalla, i tota estrena és motiu d’alegria i celebració!

En resum, una diada de bones sensacions. L’actitud de la colla, tant en els propis castells, com fent pinyes a les altres colles, de 10. Castells ben lligats, amb una especial menció al bon treball de la pinya. Troncs, de mica en mica, agafen rodatge, (estem al març encara…), i uns poms de dalt, que van agafant confiança i seguretat, cosa que de ben segur ens portarà a grans fites.

Cal destacar el bon ambient a plaça, amb una colla com Minyons, que a part de ser els nostres padrins, després de tants anys, el bon rollo, i l’amistat entre uns i altres es nota sempre a plaça. Van fer els seus primers castells de vuit de l’any, cosa que demostra que enguany, com sempre tornaran a donar guerra. Amb l’altra colla, els Castellers de Mollet, fa molts anys que hi compartim afinitat, també concidim força a plaça, i sempre hi ha una bona sintonia. Van fer el seu primer castell de set de la temporada.

Ara toca seguir assajant, i de ben segur que en les properes actuacions a plaça pròpia, recollirem els fruits de tota aquesta feina!

Resum de l’actuació

  • Minyons de Terrassa: 3d8, 4d8, id9d7, 2d7, vd5
  • Castellers de Cornellà: 3d7, 2d6, 3d6a, pd5, pd4
  • Castellers de Mollet: 5d6, id3d7, 3d7, 2d6, pd4

Video

Fotos

DSC_0414