pd4+pd4

pd5

                   

4d7

3d7

5d6

Fotos realitzades per Abril Montell, Leire Tenorio, Aina Fernàndez i Tetiana Korobka.
Autor crònica: Albert Montell.

Aquest dissabte passat, hem iniciat la temporada de castells a Cornellà. I ho hem fet, amb una d’aquelles actuacions que sovint, es treuen de la màniga les colles a principi de temporada (Diada d’Inici de temporada, Diada del Local…) per a rodar castells de cara a compromisos més importants en el futur.

 

La nostra Diada de Primavera, ja s’ha convertit, però, en tot un clàssic (la celebrem des del 2002…) i ens ha anat sempre molt bé per a rodar estructures. Moltes temporades per a fer-hi els primers castells de 7 de la temporada. Així doncs, amb el temps s’ha convertit en una actuació de força rellevància dins el nostre calendari.

 

Enguany, però, arribàvem a la cita, amb els castells de 7 ja estrenats, i amb aspiracions de fer, si calia, algun passet més. Durant la setmana la tècnica havia anunciat la intenció de portar-hi el 7 de 6. Un castell que estem assajant força, i que li estem adelantant molt bona feina de cara a enfilar-lo als 7 pisos, en un futur.  I també s’havien fet bones proves de 3 de 7 amb el pilar, que feien no descartar, estrenar la gamma alta de set.

 

El 7 de 6 quedava descartat divendres per manca de camises (per fer un 7 encara que sigui de 6 fa falta molta colla!). I el 3 de 7 amb el pilar també haurà d’esperar a properes oportunitats. Els castells decidits per la tècnica finalment, per a lluir davant els nostres afeccionants serien el 4 de 7, el 3 de 7 i el 5 de 6. Clouríem si tot anava com havia d’anar, amb un nou pilar de 5. Però anem a pams.

 

Tot i el primaveral títol de l’actuació, no les teníem totes amb la climatologia. Finalment, semblava que les aigües mil de l’abril, aquella tarda, no farien acte de presència. Però la fresqueta, i un airot sempre desagradable per a enfilar-se cap amunt, ens exigirien concentració màxima per a fer una bona feina.

 

Obríem la diada, amb 2 pilars de 4, en els quals seguiem rodant la canalleta més menuda, que segur que ens ajudaran, i molt, en un futur proper.

 

En primera ronda el castell triat per obrir plaça fou el 4 de 7. Malgrat alguna incomoditat, entre segons i baixos, el castell va pujar prou ferm. Sense perdre gaire la mida i amb bon ritme. Les imatges ens mostren un 4 de 7 prou bonic, i amb alguna estrena a tronc bona feina de pinya i canalla i ens anotàvem el segon del curs. Bona feina!

 

En segona ronda, seguíem exhibint un bonic 3 de 7. Amb unes mides rodonetes, i bona execució per part de totes les parts del castell que no ens feia patir en excés. Bona senyal per pensar en reptes superiors com el 3 de 7 amb el pilar, o el 5 de 7.

 

I per acabar, un 5 de 6, que ens permet anar rodant el pom de dalt per a enfilar-lo un pis mes amunt. Com sempre diem, els castells de 6 s´han de respectar tant com els de 7. Així doncs, la colla el va treballar amb prou seriositat  i ens permet anar agafant confiança. Ara, ens falta més gent a assaig, per a seguir treballant el 5 de 7!

 

Per acabar un pilar de 5 treballat, però sense perillar massa. El tercer de la temporada.

 

En resum: Una bona diada, amb força gent a plaça, en la qual vam exhibir uns castells prou bonics i segurs, que ens han de permetre agafar confiança i ser ambiciosos per a fer un pas més en properes actuacions.

 

Ens van acompanyar a plaça els Castellers de Castelldefels, que van fer-hi també 4 i 3 de 7, però acompanyant-los del 2 de 6. Els Castellers de Badalona, per la seva part van fer-hi castells de 6, a l’espera d’encarar els castells de 7 en properes ocasions.

Resum de l’actuació

Castellers de Cornellà: 2pd4, 4d7, 3d7, 5d6, pd5
Castellers de Castelldefels: 2pd4, 4d7, 3d7, 2d6, 2pd4
Castellers de Badalona: pd4, 3d6, 3d6a, 2d6, pd5

Video

Fotos

068