Diada de Sant Cugat

pd4

pd4

                   

3d7

4d7

4d6a

Diada de Cardedeu

pd4 caminat

2 pd4

                   

3d7

4d7

4d6a

Fotos realitzades per Leire Tenorio, Laura Calvente, Abril Montell, Cèlia Montell i Helena Muñoz. 
Autor crònica: Albert Montell.

El canvi de data de la Jordiada, i el fet de passar-la del 28 d’abril al 5 de de maig, ha fet que ens quedés un mes de maig ben atapeït. Actuacions tots els caps de setmana, i algunes com és el cas d’aquest darrer, amb doblet de dissabte i diumenge inclosos.

Per una banda, això, és un hàndicap, ja que un calendari sobrecarregat, sempre fa que perdis efectius en alguna o altra diada. Però per una banda, també és una oportunitat per rodar estructures, treballar a tope, i encarar les grans fites que la tècnica s’ha plantejat per aquest primer tram de temporada.

Començàvem el cap de setmana, amb la mala notícia, que el nostre cap de colla, l´Héctor, per motius personals, no podia seguir en el càrrec, i li passava el testimoni, al seu segon fins ara, per a que liderés el projecte de la tècnica . Malgrat la mala notícia i el contratemps que això suposa, ens hem de conjurar per demostrar a l’Hèctor, que traurem el màxim suc possible a la feina feta fins ara, i recolzar el Dani, estant tots més junts i motivats que mai. Aquests són els moments de fer COLLA, amb majúscules!

Anem al gra doncs. Se’ns presentaven dues actuacions amb baixes a tots nivells, tant de canalla, com de tronc, com de pinya. Però amb la motivació de superar-nos malgrat les dificultats, i demostrar que tenim prou castelleres, i qualitat suficient, per a fer bons castells de set, allà on anem.

I així ha estat. Dissabte a la tarda plantàvem a Sant Cugat, en motiu de la vigília de Sant Ponç, uns bonics i segurs, 3 i 4 de 7. Acompanyats d’un 3d6 amb el pilar, i amb pilar de quatre per iniciar i cloure la diada. Castells amb alguna estrena, i amb canvis de posició, executats amb bona precisió i amb una pinya tot i que gens sobrada de camises, sí, concentrada, i fent bona feina. Primera prova superada amb molt bona nota!

Ens acompanyaren com a amfitrions els Castellers de Sant Cugat, amb el 5d7 com a millor castell, i els nostres companys de comarca, i fillols, els Matossers de Molins de Rei, amb castells de 6.

Diumenge, la cita era a Cardedeu. En motiu de la festivitat de Sant Isidre, els nostres amics dels Xics de Granollers, que hi actuaven com a colla local, ens hi convidaven per acompanyar-los i cal dir que va ser una diada castellera d´aquelles que es gaudeixen de debò. Una plaça acollidora, molt de públic, i una actuació àgil, i amb bons castells que ens vam ventilar en just una horeta. Així dóna gust!

Després d’un petit cercavila pels voltants de la Plaça de l’Església, entràvem les dues colles amb el pilar caminat. Els dos primers castells serien els mateixos castells que el dia anterior, tot i que amb estructures diferents. Un 3d7 pensat per a fer-lo en un futur proper amb el pilar al mig, i un 4 de 7 més lleuger, que no ens van portar més problemes dels desitjats. En aquesta ocasió el castell triat per acompanyar-los fou el 4d6 amb el pilar. Ens acomiadàvem amb 2 pilars de 4 simultanis.

Part de la colla es va quedar a dinar amb els Xics després de la diada, i cal destacar el bon ambient habitual amb una colla fundada el mateix any que nosaltres, i amb qui per tant portem molts anys de compartir places, i experiències.

Els de Granollers, van plantar el 4d7 amb el pilar, el 5d7 i el 4d7. Algun imprevist de darrera hora, els feia endarrerir les estrenes del 2d7 i el 4d8, que de ben segur descarregaran ben aviat.

Ara la propera parada, la tenim a Sant Boi diumenge que ve. Una plaça que ens estimem molt, i on hem d’anar a donar-ho tot, i fer un passet més per anar arribant al nivell, que la colla es mereix, i que amb serietat, constància, treball, i il·lusió segur que arribarem. És qüestió d’ASSAIG, ASSAIG I ASSAIG.

Resum de l’actuació

Vigília de Sant Ponç (Sant Cugat)

Castellers de Sant Cugat: pd4 dol, 2pd4, 3d7, 5d7, 4d7, pd5
Castellers de Cornellà: pd4, 3d7, 4d7, 3d6a, pd4
Matossers de Molins de Rei: pd4, 3d6, id3d6a, 4d6, 3d6a, pd4

Diada de Cardedeu

Xics de Granollers: pd4cam, 4d7a, 5d7, 4d7, vd5
Castellers de Cornellà: pd4cam, 3d7, 4d7, 4d6a, 2pd4

Video

Fotos

https://www.flickr.com/photos/castellersdecornella/sets/72157708409147135
https://www.flickr.com/photos/castellersdecornella/sets/72157708558902494