pd4+pd4

pd5c

                   

4d7

3d7

4d7a

Fotos realitzades per Queralt Marín. Autor crònica: Albert Montell.

Des de fa unes quantes temporades, l’actuació de la Festa Major de Sant Boi, s’ha convertit, en un dels punts importants de la temporada, i una actuació en la que sempre aspirem a fer-hi un passet mes per a encarar el Corpus, moment àlgid del primer tram del nostre calendari.

Amb més o menys encert, sempre hem apostat per a portar-hi els millors castells, i en moltes ocasions, ha estat l’escenari de l’estrena d’algun castell. Enguany, ens hi plantàvem amb aspiracions de fer per primer cop enguany, tres castells de 7 en una mateixa diada.

Durant tota la setmana havíem estat assajant tant el 3 com el 4 amb el pilar. Tots dos són castells, que fa dies que passàvem nets, però, que la manca de camises a assaig, ens donava problemes per a treballar-los amb garanties damunt la pinya. Això, i alguna baixa de canalla, ens feia decidir que a Sant Boi, només hi aniria un dels dos. I que l’altre esperaria el seu moment, en properes (esperem que immediates) ocasions.

El castell triat seria el 4 amb el pilar, que s’hauria de convertir en el primer castell de “set i mig” de la temporada, i que ens hauria de servir per a fer un pas més. Però anem a pams.

Després de passar tot el cap de setmana mirant el cel, temerosos de què l’anunciada pluja ens fotés la festa en l’aire, ens plantàvem a Sant Boi, amb un cel ben blau, una plaça farcida de públic (gràcies Sant Boi…Sou molt bona gent!) , i acompanyats de dues colles, que asseguraven un gran espectacle casteller. Minyons de Terrassa i Castellers de Sant Cugat.

Després fer dos pilars de quatre de salutació, iniciàvem les rondes de castells amb el 4 de 7. Amb algun canvi respecte al que portàvem assajat, i sense saber-li agafar ben bé les mides. El castell es va carregar tremolós, i amb pinya i tronc, treballant al màxim per a mantenir la verticalitat de l’estructura. Una descarregada d’aquelles més treballades del que desitjàvem, feia que encetéssim la primera ronda, amb un regust estrany. Castell descarregat, però amb la sensació que no havia començat la cosa com haguéssim desitjat.

En segona ronda havia d’anar el 4 de 7 amb el pilar. Però encertadament, la tècnica, va decidir calmar els ànims, fent el 3 de 7.

Un bon 3 de 7 en el qual estrenàvem l’aixecadora (això sempre es bona notícia!), i amb alguns canvis de posició al tronc respecte al que fem habitual. Castell descarregat sense patiments, i ànims asserenats. Ara tocava anar a pel principal repte de la jornada.

El 4 amb el pilar, és un castell, que no ens ha de portar excessives dificultats. Però es un castell complicat. Incòmode per baixos i pinya, i difícil d’agafar amb bona mida. Tot i això, va pujar, acceptablement bé. A diferència del primer quatre, es va carregar amb calma l’estructura del 4. I tot i que alguna rengla es va obrir un pèl massa (cosa habitual en aquest castell), i que la descarregada del quatre es va haver de treballar, vam aconseguir alliberar el pilar de 5 sense excessives dificultats. Els pilaners van fer bona feina, per a aconseguir descarregar el castell, i així, assolir el gran repte de la diada. Bravo!

Per acabar, tocava descarregar el pilar de 5. La feina de pilaner, és feina difícil. A part del nivell tècnic, i la qualitat que ha de tenir, aquesta espècie castellera, cal afegir la pressió d’haver de cloure les diades quan ja sembla tot fet, però encara queda acabar de reblar el clau.

El pilar va pujar ferm, i sòlid. Però en la descarregada, i un cop ja el teniem gairebé fora, va escapar-se, i va quedar tant sols en carregat. Una caiguda, anecdòtica, que no ha d’ennuvolar la bona feina feta en aquest pilar les darreres setmanes. El proper els descarreguem segur!

Les dues colles que ens acompanyaven, van fer una diada de mèrit. Minyons es van lluir amb uns fantàstics 5 de 8 i 2 de 8 amb folre. En tercera ronda, aparcaven per un altre dia l’estrena de 4 de 8 amb el pilar, i ho deixaven en un segur , i bonic 4 de 8. Un ferm pilar de 6 tancava una brillant actuació en la que podíem comprovar el bon estat de forma dels malves aquest inici de curs.

Els “Gausacs” de Sant Cugat, estrenaven enguany el 3 de 8. I acompanyant-lo amb el 2 de 7 i el 4 de 8, signaven la primera “clàssica” de la temporada. Enhorabona!

Val a dir que va ser una diada, ràpida, i amb una plaça plena de públic que va vibrar amb totes les construccions, i que va demostrar que Sant Boi, s’ha convertit en una plaça referent en aquest inici de temporada, i que segueix sent una de les grans places castelleres del Baix Llobregat.

Apuntar per acabar, que només si una part de les camises que eren ahir a plaça, i que no venen gaire a assajar, s’animessin a venir més pel local, per Corpus podríem fer una actuació amb 3 castells de 7 de la gama alta, i podríem somiar amb reptes superiors. Vaaaa que només depèn de nosaltres!!!

Resum de l’actuació

Castellers de Cornellà: 2pd4, 4d7, 3d7, 4d7a, pd5c
Minyons de Terrassa: 2pd4, 5d8, 2d8f, 4d8, pd6, vd5
Castellers de Sant Cugat: 2pd4, 3d8, 2d7, 4d8, pd5

Video

Fotos