Autora crònica: Anna Jiménez.

La primera diada dels INS 100%Liles, la primera diada d’un projecte preciós que ens ha portat temps i esforços, però, com no podia ser d’una altra manera, ens ho ha retornat amb il·lusió i ganes.

 

És el primer cop que fem quelcom així per la ciutat, que ens plantem a dos instituts i fem néixer dos colles. I el dia de la diada se’ns presentava amb nervis i emoció, a més, la meteorologia no estava del nostre costat i vam haver de buscar pla B i C. Finalment, però, la pluja va esperar i vam poder realitzar-la com estava plantejada a l’inici. Al seu barri, a Sant Ildefons, a una plaça poc típica, castellerament parlant, però que diu molt.

 

Van començar a arribar samarretes taronges i morades, a més de camises liles i públic. Hi participaven la Colla Joves del Maria Aurèlia Capmany, també anomenats MACarrons, i els Xiquets de Sant Ildefons, de l’institut Cornellà, i com a colla convidada hi érem els Castellers de Cornellà.

 

La diada va començar amb dos pilars de dos amb pinya caminats, un per cada colla, van entrar a la plaça amb un somriure d’orella a orella. A continuació, els MACarrons començaven fent el primer castell, la torre, concentrats i per la feina, cadascú es va posar al seu lloc i van carregar i descarregar el castell sense cap complicació. Els Xiquets de Sant Ildefons, van fer la mateixa estructura, i tot i els nervis de pujar a la pinya, van carregar i descarregar sense cap problema.

 

pilar caminat (MAC)
pilar caminat (Xiquets)
torre
torre

A continuació els tocava als MACarrons, el castell més complicat que portaven, un pilar de 3 amb pinya, aquest exigia una mica més de concentració, i ho van tornar a fer, sense complicacions. L’últim castell dels Xiquets de Sant Ildefons va ser un pilar de dos aixecat per sota, el qual va quedar genial i va demostrar tot allò que havien après en aquests mesos!

pilar per sota
pilar de 3

Després vam realitzar un 3d5 conjunt, amb els MACarrons, els Xiquets de Sant Ildefons i els Castellers de Cornellà, per acabar de demostrar aquest vincle tan maco que havíem creat i fer un bonic castell de germanor. Tot això amb les nostres gralles posant el fil musical.

3 cojunt

Finalment vam fer tots i cada un dels i les joves que havien participat pilars de dos, on es podia veure la gran feina i tots els participants que van fer possible aquest gran projecte, castellers, joves, professors… Per acabar, després d’unes paraules emocionants de la Valle, que ha estat la persona que ha mogut tot el projecte i ha fet que es realitzés, vam donar un detall a cada un dels participants com a rècord de la gran experiència compartida i vam berenar totes juntes!

Pilars Finals

Va ser una gran diada, de les que fa goig viure, d‘aquelles que et recorden perquè fem castells i que et fan sentir orgull de poble i de colla, i que, esperem, tornar a repetir molts cops més, com deien els joves quan ens acomiadàvem: I ara, què farem els dilluns?

Agrair també, a totes les persones que ho han fet possible; els liles que anaven a fer els tallers, tots els joves que han passat i que han format part d’això, els instituts i els professors i professores, i a totes aquelles persones que vau venir a donar un cop de mà a la diada, va ser genial gràcies a la feina de tots i totes!

Resum actuació

Xiquets de Sant Ildefons: pd2cam, 2d3, pd2 per sota, 3d4 conjunt, pilars finals
Colla Joves del MAC (Macarrons): pd2cam, 2d3, pd3, 3d5 conjunt, pilars finals

Fotos

DSC_0110