[one_half]

pd4+pd4

[/one_half][one_half_last]

pd5

[/one_half_last]                   

[one_third]

4d7

[/one_third]

[one_third]

3d7a

[/one_third]

[one_third_last]

3d7

[/one_third_last]

Fotos realitzades per Leire Tenorio i Cèlia Montell. Autor crònica: Albert Montell.

Aquest dissabte passat hem acabat el que ha estat un mes de maig, maratonià. 5 actuacions, tots els caps de setmana ocupats, una pila de castells, i molta feina a assaig. Esperem que puguem recollir els fruits d’aquesta feinada, en un futur no gaire llunyà.

 


I ho fèiem en una plaça, històrica de la comarca. Perquè Castelldefels, és la colla degana del baix Llobregat i perquè és una plaça, on tot i que feia dies que no hi actuàvem, hi tenim bons records, com per exemple el primer 4 de 7 de la nostra història, en un ja llunyà 1992…una plaça on els núvols, van estar amenaçant tota la tarda en fer-nos la guitza, però on finalment, vam poder fer-hi la millor actuació del que portem de temporada.

 


Arribàvem al local dels Grocs, una estona abans per baixar plegats en cercavila. Un cop feta l’entrada a plaça, i comprovar que hi havia força ambientillo, mercadillo, i força públic, d’aquell d’anar fer un tomb dissabte per la tarda ens disposavem a anar per feina.

 


Després de 2 pilars de 4 de salutació, obriríem plaça, tal com ja vam fer a Sant Boi, amb el 4 de 7. Anàvem els segons, en l’ordre d’actuació, però Castelldefels, no acabava de poder lligar bé l’estructura del seu castell de sortida, i ens van demanar que tiressim amunt nosaltres primer.

 


Tot i que des de la pinya, el 4 de 7 semblava que pujava prou tranquil, des del tronc es va detectar una certa deformitat en l’estructura, que probablement, ens hagués fet treballar més del compte per descarregar-lo. Vista l’experiència de la setmana anterior a Sant Boi, amb bon criteri es va decidir tirar avall l’intent, i provar d’agafar-lo millor en ronda de repetició.

 


I així va ser. En el segon intent el castell va enfilar-se ferm, i decidit. Un quatre amb prou bona mida, i amb execució segura i àgil. Així doncs aconseguíem obrir la diada amb un bon castell que ens permetria afrontar el repte principal de la diada amb confiança i serenitat.

 


I aquest repte era el 3 de 7 amb el pilar. Al qual hi hem fet bones proves de tronc, durant tot el que portem de temporada, però que ens ha costat més de lligar dalt la pinya, en els assajos. El darrer assaig però, vam aconseguir fer la prova que ens permetia anar a plaça amb el convenciment absolut que era un castell que tenim totalment a l’abast. Tot i això, hauríem d’estar tots per la feina, concentrats, i donant cadascú el millor de si per a descarregar-lo de manera lluïda. I així va ser. Un castell, sòlid. Amb bones mides. Amb pinya i segons treballant amb prou comoditat (tal com sabem que és un castell incòmode de per si…), el tronc rodonet i la canalla decidida. Elements ideals per descarregar el castell amb solvència i certa suficiència. La bona feina a assaig, sempre dona premi a plaça!

 


En tercera ronda executàvem un 3 de 7 d’aquells que ens agraden. Rodonet, ferm, estètic…i a més un amb un tronc rejovenit, que va donar unes prestacions esplèndides. A baix a la pinya també es va gaudir el castell, treballant amb serietat, i donant fermesa a tota l’estructura.

 


I per acabar, descarregàvem un nou pilar de 5. Després que el darrer, ens hagués quedat tant sols en carregat, era important recuperar la confiança pilanera. I dit i fet. Actuació completada amb tot descarregat, amb bones sensacions, i un bon punt de partida per a nous reptes. Afegir nous castells al nostre repertori, només depèn del nostre compromís i assistència a assaig. Està a les nostres mans!!!

 

 

Els Castellers de Castelldefels, també van fer la seva millor actuació del que porten de temporada, doblant la seva aposta pels castells amb pilar, en descarregar tant el 4 com el 3 amb agulla. Els acompanyaven d’un 3 de 7. L’única taca en la seva diada va ser que els va quedar el Vano de 5 que volien fer per tancar la diada en intent desmuntat.

 


La tercera colla va ser una novetat. La Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample, autoanomentats els “esquerdats”, són una colla que està en procés de formació, i que intenta fer-se un forat en el ja atapeït panorama casteller de la ciutat de Barcelona. Esperem que amb feina a assaig, i amb la incorporació de nous membres, la colla vagi afinant els seus castells, i puguin portar castells a plaça amb garanties de ser descarregats. De moment a plaça van mostrar uns castells encara verds per a arribar a bon port. Amb insistència, i bona feina, segur que aquests castells arribaran!

 


Ara ens toca començar a treballar en aquest mes de juny que ha de ser transcendental per l’esdevenir de la temporada, i on hem de treballar per afegir tant el 5 de 7 com el 7 de 7 en el nostre repertori, i en què la diada de CORPUS, serà la gran protagonista, i també serà un mes històric per la colla, doncs farem el salt a la nostra nova seu. Esperem que la nova etapa que obrirem sigui plena d’èxits, que la família lila, segueixi creixent, i que no deixem de somiar en un futur esplèndit. Motius en tenim de sobra!

Resum de l’actuació

Castellers de Castelldefels: 2pd4, 3d7, 4d7a, 3d7a, idvd5
Castellers de Cornellà: 2pd4, id4d7, 4d7, 3
d7a, 3d7, pd5
Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample: pd4, id2d5, id4d6, id3d6, id3d6, idpd4

Video

Fotos

DSC_0039