Fotos realitzades per Cèlia Montell. Autor crònica: Albert Montell.

Malgrat un inici de temporada, amb bones sensacions però una mica irregular, en el que ens ha costat més del desitjable, arrossegar les camises que hauríem volgut tant a plaça com a assaig, la tècnica, es va plantejar un Corpus amb els nostres màxims castells possibles en aquest moment.

 

Després d’haver fet anteriorment tant el 4 com el 3 amb el pilar, calia afegir el 5 de 7 al repertori. I si aconseguíem arrossegar les camises necessàries, també el 7 de 7.

 

Els darrers assajos van ser tot un èxit. Hem aconseguit ser prou gent, per passar nets tots els castells amb força solvència. Tant les pinyes dels castells amb el pilar, com la del 5 de 7, les hem pogut anar lligant amb prou garanties, i tot i que la del 7 de 7 no la vam poder lligar fins al darrer assaig, arribàvem a plaça amb els deures fets, i en disposició de donar el màxim.

 

Sembla que havíem pogut ajuntar diversos factors per a arribar al Corpus en el punt òptim. Uns poms de dalt convençuts i amb qualitat per a fer tots els castells sense dubtes, i amb garanties. Uns troncs prou rodats, i un treball de pinyes que ens feien anar a plaça convençuts de les nostres possibilitats. De ben segur, que les darreres setmanes d’assaig en el nou local, i l’efecte que això hagi pogut tenir, per a arrossegar més gent, hi han tingut a veure. Però, de ben segur, que tota la feina feta des de febrer per tots i totes les que sempre hi són, també s’ha fet notar. Anem a pams.

 

Després d’haver participat dissabte a la tarda al tradicional Populari, amb diversitat de pilars plens d’estrenes, i on es va veure una colla engrescada i amb molt bon rotllo, diumenge convocàvem les colles convidades al local, per baixar plegats en cercavila cap a plaça. Uns quants havien agafat forces amb el tradicional esmorzar de cap i pota. Així doncs, tot estava a punt per a fer una gran actuació!

 

Després d’entrar a plaça amb el clàssic pilar caminat de Corpus, ens decidíem a obrir la diada amb el 5 de 7. A plaça es va poder comprovar la gran feina feta en aquest castell. Va pujar ràpid i segur. Un bonic castell que no denotava per res que fos el primer de la temporada. En castells com aquest, es nota la feina feta a l’assaig dona els seus fruits, i que amb una mica més de gruix als assajos, i amb mes regularitat, el podríem portar a moltes més places.

 

En segona ronda, havia d’anar el 7 de 7. Però un petit ensurt, en la baixada del 5 de 7, ens va fer canviar de plans, i vam apostar pel 3 de 7 amb el pilar. Aquest és un castell que enguany, dominem amb certa comoditat, però que no hem de considerar per res fàcil, ni fet abans de començar. I el de Corpus ens ho va demostrar. El tres es va haver de treballar un xic més de l’habitual, i el pilar va fer suar de valent. Però la bona feina, i la confiança dels pilaners, va fer que poguéssim descarregar-lo entre els crits de la plaça i l’alegria de la pinya. Segon castell al sac!

 

Ara si, tocava anar pel segon gran objectiu de la jornada. El 7 de 7, és un castell, que històricament no ens ha donat gaires dificultats. De fet, des del primer que vam carregar, no ens ha caigut mai. I malgrat algun intent desmuntat, sempre l’hem pogut descarregar. Tot i això, és un castell que pel nombre de gent que necessita, podem treballar poc a assaig, i que tot i que confiàvem plenament amb què el podíem fer, també sabíem que segurament ens tocaria patir-lo per a portar-lo a bon port. I així va ser. Un castell patit tant a tronc com a pinya. Però la confiança de la colla, i sobretot, la bona feina de la canalla, van fer que el poguéssim assolir. Així doncs tercer objectiu complert, i festa grossa!

 

Ara bé, encara ens quedava un repte per assolir. Fins l’any passat, en els 28 anys de la colla, tant sols havíem pogut descarregar 2 pilars de 5 simultanis en una ocasió (l’any 1997). L’any passat vam repetir el repte a la trobada del baix. I enguany per Corpus, ens havíem plantejat fer-ho per primera vegada a Cornellà. La bona feina feta amb els pilars els darrers anys, dóna els seus fruits. I així com fa unes temporades teníem dificultats per fer un pilar de 5, ara tenim diferents opcions, i ens podem plantejar fer-ne 2 sense gaire dificultat. I així va ser. La imatge dels 2 pilars de 5 a la nostra plaça de ben segur que serà una de les que quedarà gravada a la història de la colla.

 

Les colles que ens acompanyaven també ens van mostrar grans castells. Uns Minyons de Terrassa en un gran estat de forma, van tornar a fer Cornellà plaça de nou, amb un fantàstic 3 de 9 amb folre a segona ronda. El 2d8f, el 5d8 i el pilar de 6 acompanyaven aquesta construcció, i confirmaven el bon inici de curs dels Malves. L ́altra colla, els Castellers de la Sagrada Família, s’estrenaven per Corpus. I ho feien amb un dels seus castells insígnia, el 3 de 7 aixecat per sota. L’acompanyaven dels dos bàsics de 7 per tancar una actuació en què van mostrar les seves bones maneres a l’hora de fer castells. Enhorabona i gràcies a les dues colles!

 

Així doncs un Corpus fantàstic, en el qual tota la colla ha gaudit de la Festa Major a tope, i el que és més important, fent grans castells, i veient una pinya lila unida, i amb ganes de mes. Tal com va dir el cap de colla, això, és el que podem fer venint tots els darrers assajos. Si hi som sempre, tindrem permís per somiar. Està a les nostres mans!

Resum de l’actuació

Castellers de Cornellà: pd4 cam, 5d7, 3d7a, 7d7, 2pd5
Minyons de Terrassa: pd4cam, 2d8f, 3d9f, 5d8, pd6, pd4
Castellers de la Sagrada Família: pd4 cam, 3d7ps, 4d7, 3d7, 2pd4

Video

Fotos

DSC_0504