Fotos realitzades per Pau Valle. Autor crònica: Albert Montell.

Quan es va presentar el calendari, aquesta actuació, ens la podíem plantejar com una actuació on portar bons castells de 7 i mig. Si a Sant Boi i Castelldefels havíem fet els deures, i a dues setmanes de Corpus, era un bon moment per fiançar la feina feta i establir les bases per a fer un salt qualitatiu en la nostra Festa Major.

 

Tot i això, ja dies abans començàvem a témer que no seria feina fàcil, doncs algunes baixes al pom de dalt, i el fet de no veure tanta gent com ens hagués agradat, apuntada per venir, ens feia pensar que hauríem de rebaixar pretensions.

 

Dels 3 i 4 amb el pilar que havia anunciat la tècnica dies abans, el segon ja quedava descartat per manca d’efectius. Tot i això, el divendres abans encara vam fer bones proves amb el 3, i això ens donava esperances de fer-hi 3 castells de 7.

 

Però, qui està de pega…ja sabem amb què ensopega… El mateix dia de la diada, encara havíem de sumar alguna baixa inesperada, i de l´esperança de poder fer 3 castells de 7, passavem a fer equilibris, per a poder-ne fer 2.

 

Afortunadament, el nivell bàsic de 7, en aquests moments el tenim ben apamat. I fent alguns canvis de darrera hora, ens asseguràvem com a mínim portar el 3 i el 4 de 7 a plaça.

 

Iniciàvem la diada amb els clàssics 2 pilars de 4, i obríem les rondes de castells amb el 4 de 7. Prou tranquil, i tot i que no perfecte de mides, sí que ens va quedar un castell prou apanyadet, i que no ens portaria mes dificultat de la imprescindible. Amb castells així, es demostra que el nostre nivell ha d’estar per damunt dels castells bàsics de 7.

 

En segona ronda, un bon 3 de 7 que tampoc ens donava gaire guerra, i per acabar, un 2 de 6, per anar rodant el pom de dalt, del que ens agradaria que algun dia fos el 2 de 7. Somiar és gratis. Però, hem de ser-hi totes a assaig, i ser més regulars, per a complir aquests somnis en un futur.

 

Per acabar, 2 pilars de 4. Alguns esperaven el pilar de 5, habituats com estem a cloure les actuacions amb aquest espadat. Però, va primar la prudència, i la tècnica encertadament, va optar per donar descans als pilaners de 5 i rodar a altres castellers.

 

Ens acompanyaven els companys de la Jove de Barcelona, que amb uns bons 5 de 7 i 4 de 7 amb el pilar demostraven les seves bones maneres castellers, i els Castellers de Sarrià, que amb alguna dificultat però amb molta tenacitat, aconseguien descarregar 3 castells de 6.

 

Com a premi a la bona feina, i la bona sintonia a plaça, després gaudíem d’un fantàstic pica-pica, per recuperar forces. Que ens faran falta, doncs ja tenim el Corpus aquí, i si volem fer l’actuació que totes voldríem fer, caldrà treballar de valent. Tenim un local nou, on s’hi assaja de conya. Només ens cal omplir-lo, i gaudir-lo! Així els castells segur que sortiran. Som-hi!!!

Resum de l’actuació

Colla Jove de Barcelona: 5d7, 4d7a, 4d7, 2pd4
Castellers de Cornellà: 2pd4, 4d7, 3d7, 2d6, 2pd4

Castellers de Sarrià: id4d6, 3d6, 3d6p, 4d6, pd4

Video

Fotos

IMG_3258