Just s’acaba l’any…però la colla no para!

Aquest any 2019 va arribant a la seva fi. Ja fa unes quantes setmanes, que vam acabar, assajos i actuacions, i hem tingut temps de fer valoració de com ha anat la temporada, tant a nivell individual, com a nivell col·lectiu, en l´assemblea de final de temporada que vam celebrar el passat 29 de novembre.

Però, com que no sabem estar els uns sense els altres, malgrat que l´activitat purament castellera, no la reprendrem fins l´any que ve, si que hem seguit trobant-nos i fent coses plegats. Us en fem un petit resum.

Un dels actes mes clàssics del final de la temporada castellera, es la Nit de Castells, que des de fa una pila d´anys organitza la Revista Castells, juntament amb l´Ajuntament de Valls, i TAC 12. Antigament, es feia abans de començar la temporada següent, com a tret d´inici per dir-ho d´alguna manera. Darrerament, i de manera encertada, s´ha convertit en una mena d´acte de cloenda, on es donen un seguit de premis, en reconeixement de diversos aspectes de la temporada. Des de reconeixement a colles castelleres, a moments en concret, o a persones i personalitats, en diferents categories.

Enguany, per la colla, ha estat especialment motiu d´alegria, veure que un dels nostres castellers, era un dels premiats, en aquesta edició. El Cristian Muñoz, que es pateja totes les places del país, amb la seva càmera, i la seva estima pels castells, ha rebut un merescut premi fotogràfic, en categoria Popular (el premi s’otorga per una votació popular a través de Facebook), amb una fantàstica fotografia d´una membre de la canalla de la Colla Vella, saltant des de la soca, celebrant l´assoliment d´un castell en la diada de Sant Joan. Una fantàstica foto. Per a un casteller, i company extraordinari. Enhorabona Cristian!

Una petita representació, de la colla vam ser presents en l´acte. Per què sense els liles, cap festa es completa, i perquè volíem aplaudir en directe el nostre amic!

Us deixem l’enllaç amb el resum de tots els premiats de la nit.

Però a part d´aquest acte, el dia a dia de la colla, ha estat farcit d´altres activitats durant aquests darrers mesos.

Just després de diada, vam organitzar al nostre local una xerrada, amb la temàtica “rivalitat i castells”, on vam tenir com a convidats membres de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, dels Castellers de Barcelona, Castellers de Sants, i dels Castellers d´Esplugues. Un debat interessant, ple                     d´anècdotes, i “batalletes”, on tots plegats vam gaudir, i van aprendre noves coses d´aquest mon casteller que tant ens apassiona.

El 23 de Novembre la colla també va participar el la 1a jornada d´equitat, que van organitzar les nostres filloles  dels Castellers del Prat, juntament amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Sabem que el camí a recórrer es llarg. Però amb aquestes iniciatives, de ben segur que arribarem mes aviat, al destí, final de l´equitat entre dones i homes al mon casteller. No només de paraula, si no també amb fets en el nostre dia a dia.

El mateix dia 23 al vespre, vam celebrar el tradicional Sopar de Gala de final de temporada. Totes i totes vam  posar-nos ben elegants, per a un fantàstic sopar, enguany a l´Hotel NH, que va servir per tancar oficialment la temporada castellera 2019, i  que va acabar amb festa al local fins ben tard. Bon ambient, i ganes de gresca!

Uns dies després, el dissabte 30 de novembre, vam participar en el 6è Intercasteller de bàsquet que organitza a Valls la Colla Vella. Un clàssic del que en som de les colles amb mes solera, i on  tot i que aquest any, els resultats no ens van acompanyar, sempre  hi deixem el nostre segell inconfusible i mostrem la nostra millor cara. Sobre tot al pàrquing amb els mega vermuts, que  i hi organitzem!

Aquest diumenge 15 de desembre, vam celebrar el tradicional esmorzar de Nadal. Els mes tripaires de la colla, ja fa anys, que mantenim aquesta tradició, de fer un bon esmorzar de forquilla (com esmorza la gent civilitzada), i enguany vam endrapar uns peus de porc amb bolets, que feien caure llagrimetes de lo bons que estaven…val a dir, que com no som pas integristes, i com que  l´important es fer colla, pels que no s´atrevissin amb els peus, també hi havia altres opcions d´entrepans, o d´ous amb bacon. Tot de règim evidentment…Els que hi anem des del primer dia (recordem que esmorzar de forquilla , especialment cap i pota, es una tradició a la colla, fins i tot anterior al primer castell…) vam comprovar enguany orgullosos, que el jovent de la colla, i fins i tot la canalla, també s’apuntava a la festa! El bar de la colla feia un goig espectacular!

El mateix dia a la tarda, uns quants afeccionats als jocs de rol, van organitzar la 1a jornada de rol al nostre local, on els afeccionats i mes novells en  a aquest tipus de joc, podien gaudir, d´una introducció al rol, i    l´ambientació, i de dues partides simultànies.

Aquest divendres 20 serà el torn dels mes menuts, amb la tradicional activitat nadalenca per a la canalla de la colla. Amb tallers de decoració nadalenca, i com no per a que els mes menuts puguin cagar el nostre Tió! I en acabar, recuperem el nostre brindis de nadal. Cadascú ha de portar algo per picar, i la colla posarà el cava per a felicitar-nos unes bones festes i un bon any nou!

I parlant d´any nou!!! El primer gran esdeveniment de l´any 2020. La ultramegafantàstica festa de Cap d´any dels Castellers de Cornellà!!!  I per primera vegada la celebrem a casa! A nostre nou local! No pot haver-hi millor manera de començar l´any entre liles!

A gaudir a tope de les festes, i a agafar forces per a fer un increïble 2020!

Bon Nadal, i feliç any nou a totes i a tots!!!