Aquest pròxim diumenge, 17 de març, els Castellers de Cornellà inicien les actuacions d’aquesta temporada 2024. Serà al barceloní barri del Poble Sec amb motiu de la Diada de Santa Madrona. L’objectiu marcat per la tècnica de la colla en aquesta primera actuació és arrossegar un gran nombre de camises per estrenar els dos castells bàsics de 7 (el 3 i el 4 de 7) i així arrencar la temporada amb força i ambició.

Una temporada que s’allargarà fins a mitjan novembre (amb vora 25 actuacions) que està farcida de grans diades castelleres i en què els Liles actuaran en places prou atractives per a portar els millors castells i arribar a l’objectiu de consolidar el nivell de 8 assolit la temporada passada.

Us en fem un breu resum.

La temporada està dividida en dos trams. El primer que s’acaba a finals de juliol (a l’agost els Liles fan vacances) té com a punt culminant la Diada de Corpus, el 2 de juny. Acompanyats dels Minyons de Terrassa i els Moixiganguers d’Igualada per la Festa Major de Cornellà esperen poder anar a màxims i portar els millors castells. Tot i això, prèviament, durant la primera part de la temporada tindrem ocasió de veure a Cornellà els castells liles en dues ocasions; la Diada de Primavera el dissabte 13 d’abril, serà la primera ocasió en què es podrà veure actuar la colla a Cornellà, enguany l’actuació serà al costat de l’emblemàtica Torre de la Miranda, i el diumenge 21 d’abril en la ja tradicional actuació a la Jordiada en el marc de la gran festa de la cultura i les entitats que se celebra al Parc de Can Mercader. Altres diades destacades d’aquest primer tram són la Festa Major de Sant Boi, el diumenge 19 de maig, i la diada del 55è aniversari dels Castellers de Barcelona a la plaça de Sant Jaume de la capital catalana.

El segon tram que s’inicia el setembre té com a màxim objectiu arribar a la XXXIII Diada de la Colla, el diumenge 10 de novembre, amb els castells de 8 a punt. Prèviament, aquest segon tram està farcit de compromisos de nivell com la Festa Major del Prat de Llobregat, el dissabte 28 de setembre, les dues clàssiques diades de Festa Major al barri del Pedró, diumenge 29 de setembre, i del barri de Sant Ildefons, el 12 d’octubre, o la Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat, que enguany se celebrarà a Esplugues el dissabte 26 d’octubre.

Un dels al·licients d’aquesta temporada serà tornar-se a classificar per l’edició de dissabte del CONCURS DE CASTELLS de Tarragona. Actualment, la colla ja estaria entre les 30 amb millors actuacions en el període classificatori (des de l’1 de setembre de 2023 al 31 d’agost de 2024) però caldrà consolidar aquest nivell per a ser presents en aquest prestigiós aparador on es reuneixen les millors colles del panorama casteller. La cita serà el dissabte 5 d’octubre.

Així doncs, actuacions per donar i per vendre i oportunitats a dojo per anar a gaudir dels castells dels Castellers de Cornellà. I perquè no, donar-los un cop de mà a les pinyes i gaudir en primera persona de l’experiència castellera. Els Liles us hi esperen amb els braços oberts!