Després de més d’un mes d’assajos els Castellers de Cornellà ja hem tornat a les places! Des de mitjan febrer portem fent feina al local i aquest diumenge 17 de març hem començat a recollir els fruits a plaça.
Però anem a pams. La cita era al barceloní barri del Poble Sec i el motiu la Diada de Santa Madrona que organitza la colla local.
Una matinal castellera agradable amb un bon temps primaveral i en el que es va veure les ganes que teníem de retrobar-nos amb les camises Liles.

Prèvia sortida dels MotoLiles amb el pertinent esmorzar de forquilla (que és com esmorza la gent civilitzada) i amb encara els darrers castellers preguntant per què anàvem en metro i no en ferrocarrils, ens plantàvem a la Plaça de Santa Madrona. Una plaça acollidora i amb força públic, tot i que amb un excés de mobiliari urbà i de pendent que feien que l’espai per fer-hi castells no fos sobrat.

 

Pel que fa a objectius, els que manen havien plantejat arribar a la primera actuació amb els 2 bàsics de 7 a punt. I amb un mínim de 80 efectius al castell per a poder-los portar amb garanties. I els dos objectius els vam complir amb nota. Prou camises per fer els castells i amb les proves prèvies necessàries per portar-los a plaça. Ara calia fer a plaça el que havíem assajat i que cap contratemps ho impedís.
Entre la colla es respirava la il·lusió habitual del primer dia de curs, amb cares d’alegria de retrobar-nos amb la camisa posada i contents de veure cares noves també lluint els colors de la colla. Però zero nervis i absoluta confiança. Treballar bé els castells a assaig ha de donar aquesta seguretat.

 

Després del pilar de 4 d’entrada, amb un tronc totalment femení pocs dies després del 8 de març, ens tocava encarar el primer castell de l’any. Actuàvem en segon torn i el castell triat era el 4 de 7. Poca història va tenir. Bones mides, ben quadrat a la primera, rapidesa i decisió de la canalla. Per definir-lo, va bé un dels vídeos que van córrer per les xarxes, on vaig haver de mirar-m’ho dos cops per assegurar si era vídeo o una foto amb el toc de castells sonant. Clavat.

 

En segona ronda tocava el 3 de 7. Des de la pinya la sensació va ser de castell tranquil i sense problemes. Tot i sentir que les gralles allargaven l’inici de l’aleta més del normal, senyal que l’enxaneta tenia dificultat per remuntar els dosos a la primera, el castell es va coronar amb prou rapidesa i es va descarregar sense patiments. Escoltant els comentaris de la gent del tronc posteriorment, no va tenir la mida perfecta (un pèl tancat entre plena i buida?), val a dir que no va remenar gens ni mica i a plaça es va confirmar la seguretat que dona aquesta alineació a l’assaig. DE la mateixa manera que en el cas del 4, el 3 va ser un castell ben treballat per la pinya, amb un tronc ferm i un pom de dalt de garanties. Cal demanar més?

 

En tercera ronda es va optar pel 5 de 6. El pas següent seran els castells de 7 i mig, i cal rodar el pom d’un futur 5 de 7 que hauria d’arribar a l’abril segons els tècnics. Malgrat que el castell de 6 a vegades costa encaixar damunt la pinya quan hi poses terços del castell de 7 a segons, i que, sobretot a la part del 2 no van acabar d’anar del tot còmodes, es va completar sense cap dificultat excessiva. Així doncs, les tres rondes de castells ventilades sense contratemps. Només faltava per reblar el clau un fantàstic pilar de 5 que va continuar donant les mateixes mostres de solvència que la temporada passada.

 

Per primera vegada en la història de la colla en la primera actuació descarregàvem dos castells de 7 i el pilar de 5. Motius per ser optimistes ens en sobren. Feina a fer, per fer un altre pas en la següent actuació, no ens en falta. Pròxima parada a Castelldefels el 7 d’abril. Objectiu; 3 castells de 7. Com van dir l’Ignasi i el David en acabar, depèn de tots nosaltres. Així doncs, ja sabem el que ens toca. Omplir el local i continuar treballant!

Pel que fa a les altres colles amb què vam compartir plaça, molt bones diades de les tres. Els locals, tot havent d’esperar fins a darrera hora l’arribada d’una peça clau del castell, van bastir el segon 5 de 7 de la temporada acompanyant-lo del 3 de 7 i el 4d7. Tot just a mitjan març uns resultats que mostren l’ambició dels “Bandarres”. Els Castellers d’Esparreguera, una de les colles amb qui ens disputem el lideratge comarcal, també demostren que han començat forts, dominant tant el 3 com el 4 amb el pilar (aquest darrer l’estrenaven) acompanyat del 3 de 7. I la tercera colla, els Xics de Granollers colla amb qui fa 33 anys que compartim places i amb qui sempre ens fa una especial il·lusió actuar, també van fer una bona actuació amb 3 castells de 7 i el 4 amb el pilar com a millor construcció. Tots els castells de bona factura, alçats a la primera i mostrant que les 4 colles tenen altes expectatives i fan bona feina a assaig. Així dona gust anar per les places!

 

Segur que aquesta temporada serà apassionant i totes les colles aniran al màxim. Nosaltres no ens pensem quedar enrere, i per això mateix haurem de pitjar fort a assaig i continuar treballant com fins ara. Som-hi colla!