Crònica de la diada del local dels Castellers de Castelldefels

La tècnica, com ha de ser, s’ha plantejat anar fent un passet més a cada actuació. I aquest diumenge 7 d’abril en la segona diada de la temporada tocava portar 3 castells de 7 a plaça i estrenar el 4d7 amb el pilar. Així doncs, amb aquesta intenció ens dirigíem a Castelldefels.

El de divendres va ser d’un assaig complicat, encara que vam fer la feina necessària per portar a plaça altre cop els dos bàsics de 7 i estrenar el 4 de 7 amb el pilar, va deixar-nos amb dubtes per la indecisió de la canalla a l’hora de fer els castells, per la dispersió de la colla durant tot l’assaig i per unes proves que tot i que van complir els mínims necessaris per anar plaça, no mostraven l’excel·lència que havien mostrat en els assajos anteriors.

Malgrat tot això la colla es presentava a plaça amb plena confiança i convenciment que tot sortiria segons el pla previst. Aquest també és un pas endavant que ha fet la colla. A plaça no hi ha dubtes. Confiem en tot allò que hem assajat i ho portem endavant sense preguntar. Només ens fa falta millorar el tema de la puntualitat per arribar a plaça o a la convocatòria dels autocars. Arribar puntual i no fer patir la tècnica i la junta també forma part de la nostra responsabilitat com a castellers.

Però anem a parlar ja de castells. Obríem la diada amb 2 pilars de 4 amb estrenes. Això sempre va bé. I en primera ronda el castell triat era el 4d7, castell amb canvis a tots els pisos respecte al primer que vam fer al Poble Sec. El castell va començar a pujar prou ben quadrat. Però massa d’hora se’ns va enredar en l’encaix entre pinya i segons. Va ser un castell patit per la part de baix, però ben resolt pels pisos superiors on el convenciment de la canalla i la bona feina de les quartes i el pis de terços va fer que el poguéssim descarregar sense que perillés. Un 4 de 7 amb canvis i una estrena a terces, Començàvem bé la diada!

En segona ronda tocava encarar l’objectiu principal de la jornada. Portar el 4 de 7 amb el pilar tot just en la segona actuació de la temporada no havia passat en tota la història de la colla, però la mentalitat a plaça era el ple convenciment que tocava fer aquest pas per la situació actual de la colla i pels objectius que ens hem plantejat aquesta temporada. I així va anar. Tot i el patiment habitual d’un castell que mai és fàcil, es va completar sense excessiva dificultat. La pinya i baixos van treballar amb calma i concentració. El tronc va mantenir la posició amb prou garanties, tot i algun problema d’alçades i algun rengle que es va estirar. I la canalla, convençuda i per feina. L’estructura del 4 es va descarregar sense més patiment del normal que comporta aquest castell. Només faltava que el pilar fes la seva feina com ja ens tenen acostumats i així va ser. Teníem el castell de més dificultat de la diada al sac, però encara quedava feina a fer.

En tercera ronda tocava el 3 de 7. La tècnica havia plantejat el tronc que ha d’anar al 3 d’un pròxim 5 de 7. Interessant. I encara més interessant l’estrena de l’aixecadora del castell. El nivell actual de la colla fa que haguem d’estrenar canalleta en castells de 7. I això és bo, però també és un punt d’exigència pels més menuts que es va resoldre amb nota. Un 3 de 7 àgil, parat i solvent. Amb una execució notable del pom de dalt que va fer que acabéssim les rondes de castells amb un molt bon regust de boca. 3 castells de 7 tot just a inicis d’abril. Si continuem treballant així i ens apareixen aquelles 10 o 15 cares que ens falten veure pel local amb assiduïtat ens ho passarem bé!

Vam rematar la festa amb un altre pilar de 5 ben resolt i dos pilars de 4 més en què també vam estrenar gent. Xampany i galetes!, que diria aquell. Cares d’alegria i satisfacció de la colla en acabar. A més del repte que suposava encarar tres castells de 7, a plaça es va veure una colla que creu en el que pot fer i que a plaça gaudeix del que fa. Què més volem?

Actuàvem amb dues de les colles amb qui compartim plaça des de sempre. Els locals, la colla degana del Baix Llobregat, tot just s’estrenaven a plaça aquesta temporada. I fer-ho amb 3 i 4 de 7 descarregats (més el 3 de 6 amb el pilar) mostra que també comencen el curs amb ambició. L’altra colla, els nostres padrins dels Castellers de Barcelona, es plantaven a plaça amb la idea de repetir el 4 de 8 que van estrenar fa un parell de setmanes. I sembla que li han agafat bona mida. 4 de 8 ferm i tranquil que presagia bons castells per part de la colla degana de la ciutat de Barcelona aquesta temporada. El van acompanyar del 5d7 i un lleuger 3 de 7 que feia intuir un pròxim 3 de 8. Bons castells i bona sintonia a les pinyes entre les 3 colles. Com ha de ser!

La següent cita amb les places és la primera actuació a casa de la temporada. Diada de Primavera el dissabte 13 d’abril. En una nova ubicació al costat de la Torre de la Miranda i amb ganes de continuar fent passes endavant. Aquesta setmana toca assajar al cent per cent. Com ens ha dit el cap de colla dependrà del fet que hi siguem totes, tant DIMECRES com divendres, per estrenar el 5d7. Si hi som tots, ens ho passarem bé! Jo no m’ho perdria!