CAP DE SETMANA DE DOBLET. CASTELLS I FESTA.

Aquest darrer cap de setmana ha estat d’aquells intensos. Dels que arribes a diumenge a la tarda amb les forces al límit… però satisfet d’haver-les gastat fent colla!

Dissabte teníem un compromís de prestigi, a Terrassa, i en el marc de la Fira Modernista, els Minyons aprofitaven per obrir les portes de la que serà la seva nova seu a l’espai de Cal Reig. En un marc espectacular (amb unes espectaculars vistes de la teulada del MNACTEC) i acompanyats dels nostres padrins terrassencs, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Sarrià tindríem l’honor de participar en la primera actuació castellera que es faria al pati exterior del seu local.

Un espai que les quatre colles i un nombrós públic vam omplir a vessar i on es va viure aquella sensació d’estar apretadets que va tan bé per fer-hi bons castells. Una calor més que primaveral, i un solet que va escalfar les nostres closques durant bona part de la diada, van fer que estigués assegurat un “ambientillo” ben casteller.

Abans de començar, un pilar de dol per part dels Minyons de Terrassa en record del company Javier Alcántara “Tara”, un casteller de pedra picada i una d’aquelles cares habituals des del primer dia que va començar la nostra amistat amb els Malves. Quin millor homenatge que dedicar-li el primer pilar al nou local!

Actuàvem en segon torn, i això ens va permetre tenir el privilegi de ser la primera colla de fora que feia castells a Cal Reig. El castell triat va ser el 5 de 7. Per nosaltres en aquest punt de temporada portar el 5 de 7 (el tercer de l’any) fora de casa té un gran mèrit. A més, fer-lo malgrat algunes baixes a tronc, amb un pom modificat i una alineació de terços que també tenia variacions, ja era un bon repte. El castell, tot i que no va ser del tot còmode, es va descarregar sense perillar en cap moment. Així doncs, la foto del 5 de 7 lila com a primer castell forà al pati de Cal Reig era un fet!

En segona ronda el castell triat per la tècnica era el 3 de 7 amb el pilar. Un castell que acabàvem d’estrenar enguany tot just fa una setmana i que, tot i que no va ser estèticament perfecte i es va deformar una mica, es va descarregar també sense excessiu patiment. En tots dos castells cal destacar la bona feina de la pinya. Tot i no anar sobrats d’efectius, els dos castells van ser ben sòlids en la seva base. Això sempre facilita la feina al tronc i permet a la canalla enfilar-se amb solvència i tranquil·litat. Bravo!

Per acabar un 4 de 7. Amb una combinació en què es treballava la part del 3 d’un futur 7 de 7, de seguida el vam perdre a segons i es va deformar de manera excessiva. 4 de 7 lletjot i patit. A vegades passa que el teòric castell més senzill de la jornada es complica. Prenem nota perquè no ens torni a passar!

Acabem amb un fantàstic pilar de 5 i dos pilars de 4 amb estrenes. Diada de prestigi en la qual demostrem bon domini de la gamma alta de 7 i del bon estat de forma de la colla. Tot i les baixes i lesions, mantenim el nivell. Ara toca fer un pas més i això ja són paraules majors.

 

Les altres colles

De les altres colles destaquem uns bons 3 i 4 de vuit tant de Minyons de Terrassa com de Joves de Valls. Els Minyons acompanyant-los amb el 7 de 7, i la Joves del 5 de 7. Les dues colles estan preparades per fer un pas més en pròximes setmanes. Estarem al cas. Els Castellers de Sarrià van demostrar el seu bon nivell aquest inici de curs amb una bona actuació de castells de 7 amb el 4 de 7 amb el pilar com a millor castell.

Després soparet i festa amb un gran ambient, batalla de pilars festius, i de garrotins. Bons castells i bona festa, però a dormir d’hora que l’endemà encara teníem més feina!

 

Diumenge, Diada de les Roses a Sant Feliu

I la feina la teníem a Sant Feliu. Amb motiu de la Diada de les Roses de la capital del Baix Llobregat. Ens hi trobàvem tres colles habituades a compartir plaça i amb molts anys d’experiència a la comarca. Els locals, Castellers de Sant Feliu, i els seus padrins, els Castellers d’Esplugues. Els caps de setmana de doblet sovint castiguen una de les dues actuacions, i en aquest cas va ser a Sant Feliu on vam patir més manca de camises. Si a això hi sumem una baixa important a canalla, havíem de conformar-nos a abaixar el nivell i aspiràvem només a fer els dos bàsics de 7.

Iniciàvem la diada amb 2 pilars de 4, on també vam estrenar una enxaneta i això sempre és motiu de festa i xerinola! De canalla no anem sobrats i n’hem de preparar de nova per a fer bons castells i, si algun dia tenim una baixa, no ens veiem obligats a baixar el nivell. El castell triat per obrir el foc va ser el 4 de 7. Res a veure amb el del dia abans, bones mides a tots els pisos i castell descarregat sense cap dificultat. Així sí! En segona ronda un 3 de 7 de postal. Dos bons castells de 7 que mostren que el nivell de la colla ha d’estar més amunt. Però cal ser-hi totes! Per acabar un 4 de 6 amb el pilar amb estrenes al tronc i 2 pilars de 4. Si hem d’abaixar el nivell, que sigui amb castells ben fets, i així va ser, actuació impecable.

Els Castellers de Sant Feliu no estan passant el seu millor moment. Per això completar una actuació de castells de 6 més que correctes els ha de donar empenta per continuar treballant i recuperar el nivell que han mostrat en temps no tan llunyans. Els Castellers d’Esplugues, per la seva part, van ser la colla que va fer la millor actuació. Amb el 5 de 7 (amb un intent previ que es va desmuntar) el 4 de 7 amb agulla i el 4 de 7 (també després de tirar un primer intent avall) igualaven la millor actuació de la temporada i ens superaven a plaça després que per la Diada de Primavera fóssim nosaltres els que féssim millor actuació. Ja vam comentar en aquest espai que els Cargolins donarien guerra i que hauríem de “pixar sang” per superar el seu nivell. Ens espera una temporada on la rivalitat pot portar grans moments castellers per part de les dues colles. Eps, però després tothom a fer la birra plegats, que fa massa anys que ens coneixem!

Ara venen tres setmanes clau; 2 actuacions, Sant Boi i Corpus, on hem d’anar a màxims.

I VUIT ASSAJOS, on hi hem de ser totes! La tècnica ha anunciat l’objectiu del 4 de 8 a Corpus. No serà feina fàcil ben segur. Però si no ens ho creiem i no hi som tots i totes a assaig serà impossible.

Així doncs, ja sabem que ens toca, fer-ho possible! Som-hi Liles!