FESTA MAJOR DE GALLECS

Aquest passat diumenge 21 de juliol acabàvem les actuacions del primer tram de la temporada. Ho fèiem en una diada castellera poc convencional en la qual no hi havíem actuat mai, la Festa Major de Gallecs. Gallecs és un paratge natural situat al nord de Mollet i la colla castellera d’aquesta població el té considerat com un dels seus espais més emblemàtics. De fet, a l’esplanada de davant de l’Església de Santa Maria de Gallecs va ser on es va fer la seva presentació com a colla castellera i el verd de la seva camisa és una reivindicació d’aquest espai. Un entorn ben bonic per a batejar-se!

Així doncs, amb els dubtes de si la meteorologia ens permetria actuar (les previsions no eren gens optimistes) ens dirigíem cap a aquest bonic espai natural amb la intenció de portar-hi com a mínim un castell de 7, cosa que no havíem pogut fer en l’anterior actuació d’aquest juliol. En els assajos previs, tot i la manca de gent, s’hi havien fet bones proves tant de quatre de 7 com de 3 de 7, malgrat la gran quantitat de baixes i els múltiples canvis que presentaven respecte a les alineacions més habituals. El 2 de 6 havia de servir per completar la diada.

Un cop arribats a “plaça”, un espai boscós i recollit a la part del darrere de l’església, els números no sortien, i tot i que havíem aconseguit arrossegar alguna camisa més de les esperades, no donava per al 4 de 7. Potser altres colles haurien tingut menys miraments. Però per nosaltres no era suficient. Així doncs, 3d7, 2d6 i 4d6.

Després del pilar de 4 d’entrada (amb estrena) obríem la nostra actuació amb el 3 de 7. Tot i un lleuger tremolí que es va saber gestionar amb solvència, el castell va exhibir unes mides ben rodones i va ser prou bonic. I encara va lluir més en un entorn tan natural. En alguna foto el castell sembla un bolet sortint de terra. Bon castell i bons fotògrafs!

En segona ronda anem pel 2 de 6. Castell que ja vam fer en l’anterior actuació i, tal com vam comentar, no és gaire habitual en les nostres actuacions. Però que no és exempt de dificultat i que ens pot servir per anar agafant-li les maneres al 2, cosa que ens anirà bé si el volem alçar un pis més en el segon tram de temporada. El castell, amb estrenes a segons i a dosos, va anar prou parat i amb bones mides. A continuar treballant-lo!

Per acabar un 4 de 6 de tràmit amb què tancàvem les rondes de castells. Ara només ens tocava esperar que les altres colles acabessin la seva actuació per fer el nostre pilar de comiat. Però això no va ser fàcil…

LES ALTRES COLLES
Les altres colles tenien objectius ben diferents. Els amfitrions els Castellers de Mollet, estan en el millor moment de la seva història i plantejaven actuació de màxims. La importància que donen ells a la diada, el seu moment dolç i les opcions d’assolir plaça per la sessió de dissabte del Concurs de Castells els van fer mostrar ambiciosos.

Obrien plaça amb un 5 de 7, que tot i la lentitud de la canalleta i la deformació que va anar agafant sobretot als pisos superiors de la banda del 3, van saber controlar en tot moment. Tercer 5 de 7 de la temporada i al mes de juliol. En segona ronda atacaven el 7 de 7 un castell que tot just havien estrenat enguany i que, per tant, portaven a plaça per segona vegada a la seva història. Un cop els dosos col·locats i amb l’entrada de la canalla, des de quartes es va donar l’ordre de tirar avall. Intent desmuntat. En tercera ronda volien calmar ànims amb un 4 de 7 que per a ells no havia de suposar gaire problema. Però a l’aixecadora va tenir massa problemes per pujar, i amb prou feines va arribar fins a quartes quan es va fer enrere i així deixaven el 4 en intent desmuntat també. Van fer servir quarta i cinquena ronda per completar la diada amb 3 castells. 3 de 7 amb el pilar i ara sí, 4 de 7.

Una actuació que tot i que se’ls va capgirar, i es va allargar massa, demostra bons recursos i caràcter. S’ha de saber tirar endavant quan les coses es torcen! Tancaven amb un bonic vano de 5. Felicitats per la gran temporada que estan fent!

L’altra colla, els Bous de la Bisbal del Penedès, es presentaven amb objectius més modestos i amb una quantitat de camises justa per a fer-hi castells de 6. Van començar amb un 2 de 6 que com és bastant habitual per les seves contrades van rubricar amb una aplaudida figuereta. Per aquí no som massa partidaris de figueretes fetes en castells on el gruix més gran de la pinya te’l posen altres colles, però bé, sempre fa festa. Endavant doncs! Després van haver d’emprar les 5 rondes per completar el 4 de 6 amb el pilar i el 4 de 6, després d’haver-ne de desmuntar un de cada prèviament. Ben segur que en pròximes Diades en places no tan llunyanes podran arrossegar més camises i podrem veure castells de 7!

BONES VACANCES I TORNAREM AMB L’ORGULL LILA AL 100%
Així doncs, amb aquesta actuació donem per acabat aquest primer tram de temporada. Una temporada que vam començar plens d’il·lusions i que a escala castellera ens deixa un gust agredolç. Un inici amb força i determinació amb una pila de castells de 7 i set i mig que demostraven el nostre bon estat de forma i la bona feina feta a assaig. Una línia que es veia esquinçada per la decepció del Corpus. Més que per la caiguda, per la desil·lusió que va suposar ensopegar amb un 4 de 8 que potser tots plegats teníem massa coll avall. Tant a assajos i actuacions hi ha un abans i un després de Corpus. Segurament és normal, i quan va tot bé tota la colla va a una i és més fàcil avançar. Quan la cosa es torça surten tots els dubtes i part del grup deixa d’estirar el carro. Un final de tram on ens ha costat aglutinar camises a assaig i a plaça. On ha mancat regularitat tant a tronc com a pinya. Sabem que finals de juny i juliol són moments en què sempre ens costa. Però es fa difícil d’empassar; d’intentar el castell de vuit, als castells de sis. Ara ens toca recuperar aquella empenta i il·lusió prèvies a Corpus. Anar tots a una i fer un segon tram on ens tornin a brillar els ulls somiant en grans castells. Només hi ha un camí. Treballar a assaig i treure aquell orgull Lila. Malgrat que cadascú pugui entendre els castells de manera diferent i no sempre estiguem tots d’acord, sí que totes i cadascuna de nosaltres tenim una cosa en comú, molt endins, que ens uneix, i que només tenim nosaltres: l’orgull de ser dels Castellers de Cornellà. Fem-ho saber a tothom tornant de vacances. Que, amb el bo i el dolent, no hi ha cap altra colla com la nostra.

Bones Vacances i a tornar amb força!