HEM TRET L’ORGULL. PERÒ NO ENS CONFORMEM

Han tornat els nostres millors castells. Després del desencís de Corpus i d’un final de primer tram de circumstàncies, tornàvem de vacances amb la consigna de treure l’orgull. Anar recuperant sensacions i confiança. I un cop tornéssim a omplir la sala, anar a totes. I cap moment millor per a fer-ho que el cap de setmana del doblet Prat-Pedró. Aquestes dues diades sempre fan que traguem tot el millor. Que la gent es motivi, que vingui als assajos i ens permeti ser ambiciosos. I en el moment en què estem ara, l’objectiu era poder tornar a portar 3 castells de 7 i mig a plaça. I l’objectiu l’hem assolit i, per tant, ho expliquem.
Festa Major del Prat.

La tècnica tenia previst per aquest cap de setmana recuperar tant 5 de 7 ,com 4 de 7 amb el pilar i, si aconseguíem reunir el nombre suficient de camises, estrenar el 7 de 7. Castells assumibles per la colla, però que requereixen que hi sigui tothom i que els assagem amb prou garanties. Els assajos previs van anar molt bé i teníem tots els castells a punt per decidir amb quin començàvem. I el castell triat era el 7 de 7. Ni més ni menys el que no havíem pogut estrenar enguany, però un castell que si lliguem bé i tenim la pinya, no ens ha de portar problemes. I així va ser. Tot i que no el vam acabar de quadrar a la perfecció, va ser un castell sòlid i d’execució ràpida. Primer 7 de 7 de la temporada descarregat i una bona manera d’espantar fantasmes i treure els possibles nervis de damunt. En segona ronda tocava el 5 de 7. Un castell que a principi de temporada teníem dominat, però que no portàvem a plaça des de la festa Major de Sant Boi, ja fa ben bé quatre mesos. I tot i que als assajos mostrava cert nervi, a plaça va tenir una execució a l’altura del que mereix la colla. Prou rodonet al 3 i sense problemes a la descarregada. Un bon 5 de 7. Aquest castell hauria d’estar sempre en el nostre repertori. I si hi som tots, és totalment assumible. Per acabar un 4 de 7 amb el pilar prou bo. També un pèl desquadrat però dominat en tot moment. El pilar de 5 per acabar també una bona notícia. Després de les vacances no l´havíem portat a plaça, i calia recuperar-hi la confiança. Bona feina dels pilaners! Gran actuació i en un marc on ens sentim com a casa. La plaça del Prat sempre ens dona una empenta especial, amb un públic entregat i que agraeix l’esforç de les colles.

Les altres colles
La colla local, els nostres fillols els Castellers del Prat no estan passant la seva millor temporada. Però malgrat no poder plantejar-se cap castell de 7 com és habitual per la colla a la seva Festa Major, van executar una bona actuació de castells de 6; el 5 de 6, el 2 de 6 i el 4 de 6 amb el pilar. Esperem tornar a veure aviat els castells de 7 dels Potablava! Com sempre, també ens acompanyaven els Capgrossos de Mataró. Una colla que està mostrant un nivell de forma esplèndid i que va exhibir un ferm 2 de 8 amb folre i un espectacular 5 de 8. En els dos casos aspiren a fer-los amb un pis més diumenge que ve al Concurs. Paraules majors. Van cloure l’actuació amb un bonic 4 de 8. Han tornat els millors Capgrossos! La quarta colla, també una habitual dels darrers anys, els Castellers de Terrassa. Els de la camisa blau turquesa tot i que van haver de renunciar a portar el 4 de 8, van exhibir bon nivell sobretot amb un fantàstic 2 de 7 al qual enguany li han agafat bona mesura. Un ferm 5 de 7 i un 3 de 7 amb la mirada posada al 3 de 8 van completar el seu repertori.
Molt bona diada, ràpida i amb castells ben executats, una plaça que té un ambient casteller digne de les millors places i una colla, la nostra, que s’hi troba com a casa i que sempre hi va a donar-ho tot. I enguany ho hem tornat a fer!

FESTA MAJOR DEL PEDRÓ

Un altre clàssic de les nostres temporades castelleres, és la festa major del cornellanenc barri del Pedró. Una barri on fem castells des del primer any, històricament molt vinculat a la colla i on sempre ens trobem molt a gust i hi intentem portar els millors castells. No ens era possible portar-hi la mateixa actuació que el dia abans, ja que el 7 de 7 és un castell on necessitem tenir tota la colla, i teníem algunes baixes que no ens permetien portar-lo a plaça. Ara bé, sí que hi portaríem el 5 de 7, castell que vam plantejar de sortida. I tot i que no ens va anar tan ben lligat de segons com el del dia abans, sí que es va treballar amb solvència i es va descarregar sense excessius patiments. Fer el 5 de 7 en dues diades seguides era també un repte important. I fins i tot una necessitat ,tant en l’àmbit tècnic, com pel que fa a la confiança. I ho vam assolir amb nota. El segon castell el 4 de 7 amb el pilar també el vam dominar amb prou seguretat. Tot i que com va passar el dia abans, no hi vam acabar de trobar la quadratura ideal, sí que vam executar-lo amb suficiència i prou bona feina sobretot de la pinya que en els dos dies va compactar els castells de manera que va facilitar la feina del tronc i va donar la confiança necessària a la canalla. Vam acabar amb un 4 de 7 amb l’estructura de segons i terços del 4 de 8 que estem assajant. En aquest cas es va mostrar que tenim molta feina a fer al local d’assaig. Hem de saber trobar la quadratura i l’encaix entre segons i pinya per aspirar al carro gros. El 4 de 7 de diumenge tot i no perillar en cap cas, ens va mostrar que aquest encaix encara no hi és, i que ens caldrà pencar de valent.

L’altra colla.

Ens acompanyaven els Castellers de Sant Cugat, que van obrir plaça amb un fantàstic 4 de 8 ( el 12è de la temporada!) van continuar amb un bon 2 de 7 que aspiren a pujar damunt d’un folre pròximament, qui sap si el pròxim diumenge al Concurs, i van tancar les rondes de castells amb un lleuger i bonic 5 de 7. Van acabar amb dos pilars de 5. Molt bons castells i mot bona sintonia a plaça entre les dues colles.

En resum, un cap de setmana que ens era necessari. Recuperar l’autoestima i la confiança ens era imprescindible. Després d’un bon inici de temporada, el sotrac del Corpus i la baixada d’efectius a finals de juny i juliol havien fet que el nivell de la colla se’n ressentís, i passar de portar a plaça el 4 de 8, a no poder fer castells de 7, és dur i difícil de pair. Però s’ha tornat a demostrar que quan hi som assaig rere assaig, es treballa amb convicció i els objectius clars, i mostrem compromís, tornem a ser on hem d’estar. Així i tot, no ens podem permetre quedar-nos aquí. Tan important com les actuacions que hem fet aquest cap de setmana, és reafirmar-ho en els pròxims assajos. Tant dimecres com divendres. En el darrer assaig vam tornar a fer el 4 de 7 net sencer, cosa que no fèiem des d’abans de Festa Major. Això vol dir que el castell continua estant al nostre abast i ens hi hem d’abocar amb totes les nostres forces per tornar-lo a portar plaça i aquest cop si, descarregar-lo. Tenim dues opcions. Anar tots a totes des d’ara mateix, i somiar en gran, o esperar a la setmana de Diada per tornar a ser-hi tothom, i conformar-nos amb el que tenim.
No hi ha color, oi? Doncs apa, enfaixeu-vos fort i ens veiem a assaig!